Előfizetői tartalom

Miért pont most nyitott újabb frontot az orosz hadsereg? 3 lehetséges ok magyarázza meg Putyin döntését

Nagyon úgy néz ki, hogy több hónapnyi tervezés után ma reggel megindult az orosz haderő Harkiv megye ellen. Még nem tudni, hogy pontosan mekkora területet akarnak elfoglalni az ukrán megyéből, de orosz vezetők régóta emlegetik egy „pufferzóna” létrehozásának szükségességét, illetve azt, hogy szerintük Harkiv „régi orosz város.” A megye és megyeszékhely mellett Szumi is veszélyben lehet.

Ma hajnalban nagyszabású támadást indított az orosz hadsereg az ukrajnai Harkiv megye ellen, nagyon úgy fest, hogy a határ túloldaláról lényegében új frontszakaszt nyitottak. Érdemi területszerzésről egyelőre még nincs szó, úgy néz ki, három falut ostromolnak az orosz katonák. Ukrán források egy, orosz források hat kilométert mentek be az orosz katonák Ukrajnába. Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés