Előfizetői tartalom

Volt amerikai hírszerző: Moszkva a föld színéről is eltörölheti a francia alakulatokat

Portfolio
Az orosz állami Ria Novosztyi szemlézett egy interjút, amelyet a Youtubeon készítettek Scott Ritterrel, az amerikai tengerészgyalogság egykori hírszerző tisztjével. Szerinte Emmanuel Macron francia elnök lépései nagyon rossz irányba terelik az eseményeket. Ritter 1998-ig dolgozott az amerikai haderő kötelékében, azóta viszont többnyire az orosz propaganda műsoraiban tűnik fel és erőteljesen a Kreml narratíváját hangoztatja szerepléseikor.

Ritter az amerikai Judging Freedom csatornának adott egy közel fél órás interjút, amelyben az ukrajnai háború eseményeit veszi górcső alá. Szerinte beláthatatlan következményekkel járna, ha a francia elnök valóban NATO-csapatokat küldene Ukrajnába. Szerinte, ha a nyugat-európai katonai hatalom csapatai megérkeznek a kelet-európai országba, akkor Vlagyimir Putyin orosz elnök...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés