Előfizetői tartalom

Izrael meglépte azt, amitől mindenki rettegett – Most jöhet a háború legvéresebb csatája

Hétfőről keddre virradóan az Izraeli Védelmi Erők (IDF) csapatai megkezdték a Gázai övezet déli részének ostromát. Az Egyesült Államok, illetve Jeruzsálem több nyugati szövetségese is felszólította a zsidó államot arra, hogy a térségben élő civilek evakuálásáig, valamint a humanitárius helyzet rendezéséig ne indítson katonai akciót, most azonban nagyon úgy tűnik, hogy csak minimálisan sikerült nyomást gyakorolniuk Izraelre.

Izrael hetek óta fenyegetőzött azzal, hogy a Hamász maradék katonai erejének felszámolása érdekében be fog vonulni az övezet déli részébe, sokáig azonban úgy tűnt, hogy a nyugati szövetségesek nyomásgyakorlásának hála Jeruzsálem nem fog a tettek mezejére lépni. Izrael szövetségeseinek a fő problémája nem is magával a katonai művelettel, hanem az egyre romló humanitárius...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés