Előfizetői tartalom

Izrael egyszerűen kipenderítette az arab világ legnagyobb szócsövét, ez pedig egy nagyobb játszma része lehet

2024. május 5-én érkezett a hír, hogy az izraeli parlamenten átment a javaslat, amely szerint Jeruzsálem betiltja a katari tulajdonban lévő al-Dzsazíra médiavállalat működését az országban. Az eset komoly hullámokat gerjeszthet a térségben, mivel a televízió hatalmas eléréssel rendelkezik szerte a világban. Katar egyelőre higgadtan reagált az eseményekre, az ügy háttérében pedig számos lehetséges magyarázat húzódhat meg.

Izrael eldöntötte, hogy betiltja az al-Dzsazíra televízió működését az országban, mivel azzal vádolják a médiavállalatot, hogy rendszeresen olyan üzeneteket osztanak meg, amellyel szerintük a zsidó állam biztonságát veszélyeztetik. Jeruzsálem már régóta hideg viszonyt ápol a csatornával, különösen a Gázai övezetben zajló konfliktusról írt tudósítások hatására...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés