Előfizetői tartalom

Bejelentette a lengyel kormány: már lényegében virtuális háborúban állnak Moszkvával

Portfolio
Lengyelországban megugrott a kibertérben bekövetkező kritikus incidensek száma: 2023-ban mintegy 80 000 támadást regisztráltak, ami kétszerese a 2022-es számnak. Krzysztof Gawkowski digitális ügyekért felelős miniszter szerint 2024 első negyedéve további emelkedő tendenciát jelez, főként az orosz állami alkalmazásban lévő hackerek aktivizálták magukat – számolt be a lengyel közrádió.

Gawkowski egy előre be nem jelentett kijevi látogatáson, ahol ukrán kollégájával, Mikhajlo Fedorovval találkozott, azt mondta, hogy Lengyelország és Ukrajna közösen fog küzdeni az orosz dezinformáció ellen. Hangsúlyozta, hogy felelősségteljesen tájékoztatni kell a polgárokat az ukrajnai háborús helyzetről, és fel kell készíteni a lakosságot, miközben garantálni kell...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés