Előfizetői tartalom

Kulcsfontosságú területet veszíthetnek el az ukránok

Portfolio
Az orosz erők intenzíven törekednek Csasziv Jar városának elfoglalására, amely kulcsfontosságú mind az ukrán, mind az orosz fél számára. Jevhen Dykij, az orosz-ukrán háború veteránja szerint a városért folyó harcok jelentősége túlmutat a május 9-i dátumon, amelyet gyakran emlegetnek a médiában, ugyanis a város stratégiai jelentősége miatt sorsdöntő lehet a Donbász feletti ellenőrzés szempontjából - jelentette a 24 Kanal.

Chasiv Yar fontosságát Dykij azzal indokolja, hogy a város egy jól megerősített területen fekszik, amely magaslatokon helyezkedik el. Az oroszok előrenyomulása esetén Kosztantyinivka, Kramatorszk, Szlovjanszk és Drushkivka városai kerülhetnek közvetlen veszélybe, ami több tízezer ember evakuálását teheti szükségessé. Eközben a Donyecki területen Toretszk városa is állandó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés