Új, öngyilkos harci drónokat mutatott be Irán
Globál

Új, öngyilkos harci drónokat mutatott be Irán

MTI
Az iráni hadsereg vasárnap bemutatott egy új támadó harci drónt, amelyet arra terveztek hogy a célpontokat elérve felrobbanjon.

A Tasznim iráni hírügynökség egy videót is bemutatott a drónról, és beszámolója szerint az új harci eszköz - amelyet egyelőre nem neveztek meg - hasonlít a 2020-ban gyártott, orosz Zala Lancet típusú drónhoz.

Irán azt állítja, hogy nagy előrelépést tett a drónok gyártásában az elmúlt évek során, és az általa készített típusokat már jó ideje széles körben használják az orosz erők az ukrajnai háborúban.

Az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Kanada csütörtökön újabb szankciókat jelentett be Iránnal szemben, miután Teherán nemrég több száz drónnal és rakétával megtámadta Izraelt, válaszul arra, hogy feltehetőleg Izrael megtámadta Irán damaszkuszi konzulátusát, és a Forradalmi Gárda elitalakulat több magas rangú tisztségviselőjének halálát okozta. A közösen kidolgozott intézkedéscsomag ezúttal is elsősorban az iráni dróngyártásban részt vevő személyeket és szervezeteket sújtja. Irán elítélte a szankciókat.

Ezek a szankciók nem fogják befolyásolni a szándékunkat, ellenkezőleg... csak erősíteni fogják katonai elszántságunkat és függetlenségünket

- mondta Nasszer Kanaáni, az iráni külügyminisztérium szóvivője.

Kanaáni azzal érvelt, hogy Iránnak törvényes joga van a fegyverkezéshez az ország védelme érdekében, így az is törvényes, hogy katonailag fellép az ellenséges agresszióval szemben, ahogy például tette azt Izrael ellen.

Címlapkép forrása: Getty Images

Kasza Elliott-tal

Solventum Corp. - ajándék

Nézegettem a számláimat ma, és az Ersténél észrevettem egy soha nem látott részvényt a portfóliómban. Solvenum Corp. (SOLV), valahol volt egy split, ami elkerülte a figyelmemet. Rákerestem a

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Vadonatúj autóvásárlási támogatás jöhet Magyarországon
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hitelezés 2024
2024. május 14.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Ez is érdekelhet
ukrán tüzérek csasziv jar