Időjárás: sok napsütéssel indul a jövő hét, aztán jön a fordulat
Globál

Időjárás: sok napsütéssel indul a jövő hét, aztán jön a fordulat

Portfolio
Napos, száraz, meleg idő várható a jövő hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is - írja a HungaroMet friss előrejelzése.

A következő pár napban még nagyrészt eseménytelen idő várható: holnap kevés fátyolfelhő lesz felettünk, kedden szinte zavartalan lesz a napsütés, szerdán azonban már vastagabb felhőtömbök sodródhatnak térségünkbe, azonban csapadéknak még kicsi az esélye.

Csütörtöktől változik a helyzet: meleg nedves szállítószalag helyeződik fölénk, majd ciklonális mező alakítja az időjárást. Emiatt felhősebb és csapadékosabb időre van kilátás, a csapadék zöme pedig záporok, zivatarok formájában érkezik, ezért jelentős különbségek fordulhatnak elő a csapadékösszegek területi eloszlásában (ezt szemlélteti a bélyeg diagram is). Emellett a hétvégén északiasra fordul a szél, ezért némileg visszaesik a hőmérséklet, de jelentős, markáns lehűlésre nem kell számítani.

A részletesebb előrejelzés szerint hétfőn napos, száraz idő várható vékony fátyolfelhőkkel, a délkeleti, keleti szél több helyen megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24-28 fok között várható.

Kedden derült, napos, csapadékmentes idő várható, a délkeleti, keleti szél megélénkül, néhol megerősödhet. A hőmérséklet hajnalban 6-14, délután 24-27 fok között várható.

Szerdán, május 1-jén napos, gomolyfelhős idő várható, majd a nap második felében főként a délnyugati tájak fölé vastagabb felhők sodródhatnak. Csapadéknak még kicsi az esélye, de sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a délkeleti, keleti szél. Hajnalban 5-13, a délutáni órákban általában 24 fok körül várható a csúcshőmérséklet.

Csütörtökön az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett általában sok napsütés várható, de elszórtan előfordulhat zápor, zivatar. A keleties szelet sokfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. A minimum-hőmérséklet 5-13, a maximum többnyire 20-25 fok között valószínű.

Pénteken felhősebbre fordul az idő, és több helyen kell záporra, zivatarra készülni. A nyugatias szél élénk, helyenként erős lesz. Hajnalban 8-14, délután 17-23 fok várható.

Szombaton közepesen vagy erősen felhős időre van kilátás szórványosan záporral, zivatarral. Az északias szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. Hajnalban 7-13, délután 18-23 fok várható.

Vasárnap szakadozik, csökken a felhőzet, és több órára kisüthet a nap, bár elszórtan előfordulhat zápor, zivatar. Az északias szelet élénk, helyenként erős lökések kísérhetik. A minimum-hőmérséklet 7-13, a maximum 18-23 fok között valószínű.

Címlapkép forrása: Getty Images

Kasza Elliott-tal

Solventum Corp. - ajándék

Nézegettem a számláimat ma, és az Ersténél észrevettem egy soha nem látott részvényt a portfóliómban. Solvenum Corp. (SOLV), valahol volt egy split, ami elkerülte a figyelmemet. Rákerestem a

Összkép

Merre visz a ballagók útja?

Hétfő reggel a lányokon matrózblúz, a fiúkon öltöny, előttük egy kitöltendő gondolattérkép Ady Endre veresiről. Élete eddig legfontosabb napjain van túl 75 ezer érettségiző diák. Múlt

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Vadonatúj autóvásárlási támogatás jöhet Magyarországon

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hitelezés 2024
2024. május 14.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
ukrán tüzérek csasziv jar