FONTOS Brüsszelnek egy nagy haditerve van, de azonnal jött rá egy vétó
 
Előfizetői tartalom

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

Az elmúlt hónapokban az ukrán katonák moráljára súlyos mértékben hatottak a frontvonalon tapasztalható ellátási hiányosságok. Volodimir Zelenszkij elnök szerint az oroszok az elmúlt hetekben már egészen elképesztő, tízszeres fölényben voltak, amely nagyban hozzájárult Moszkva lassú, de folyamatos előretöréséhez. Súlyos problémákról számolt be Ocseretine falu bevételének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés