Előfizetői tartalom

Szavaztak a képviselők: hatalmas pénzügyi támogatást kap Ukrajna Amerikától

Portfolio
Az amerikai képviselőház széleskörű támogatással, a republikánus keményvonalasok ellenkezése ellenére elfogadott egy 95 milliárd dolláros törvénycsomagot, amely többek között Ukrajnának nyújt 60 milliárd dollár feletti támogatást. Ez utóbbira az Oroszországgal háborúban álló Kijev hosszú hónapokat várt amerikai belpolitikai csatározások következtében. A szavazás eredményére azonnal reagált Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, de az orosz fél sem hagyta szó nélkül.

Az Egyesült Államok Képviselőháza szombaton elfogadott egy jelentős törvényjavaslatot, amely 95 milliárd dollár értékű biztonsági támogatást nyújt Ukrajnának, Izraelnek és Tajvannak - tudósít szombat este a Reuters hírügynökség. Ez a lépés a széleskörű kétpárti támogatást élvezett, annak ellenére, hogy néhány republikánus keményvonalas politikus hevesen tiltakozott....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés