Előfizetői tartalom

Kiparancsolták az amerikai hadsereget onnan, ahova a magyar katonai misszió tart

Portfolio
Csád felszólította az Egyesült Államokat, hogy vonja ki csapatait az országban lévő katonai támaszpontról, amely egyike a térségben egyre növekvő dzsihadista lázadás ellen harcoló kevés megmaradt nyugati előőrsnek. A magyar parlament tavaly döntött arról, hogy 2024 egy 200 fős magyar katonai erő hajt végre majd katonai missziót az afrikai országban.

Csád lépése, hogy távozásra szólította fel az amerikai hadsereget egy hónappal azután történt, hogy Niger felfüggesztette az USA-val kötött biztonsági megállapodását. Valamint a Száhel-övezet országaiban történt puccsok sorát követi, amelyek következtében a katonai junták szorosabbra fűzték kapcsolataikat Oroszországgal, és megszakították a Nyugattal való együttműködésüket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés