Előfizetői tartalom

Izrael újabb iráni bázisok ellen hajthatott végre támadást

Portfolio
Szombaton kora reggel légitámadás érte az Irán által támogatott Harakat al Nudzsaba nevű fegyveres csoport által használt bázist az iraki Babilon tartományban. A Kalszu katonai bázison történt robbanásban legalább három ember megsebesült egy közeli iskandaridzsai kórház szerint – számolt be a New York Times. Izraelt tartják felelősnek a támadásért, de az ország egyelőre nem kommentálta a híreszteléseket.

Az amerikai hadsereg, amely a múltban csapásokat mért Irakban az Irán által támogatott fegyveres csoportokra, közleményben közölte, hogy nem vett részt semmilyen iraki helyszínen végrehajtott csapásban. Az izraeli hadsereg nem kívánt nyilatkozni, de több forrás is a zsidó államnak tulajdonítja a támadást. A robbanás egy nappal azután történt, hogy Izrael megtámadott egy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés