Előfizetői tartalom

Lehullt a lepel Oroszország harckocsijairól - Ez lesz majd, ami eldöntheti a háborút?

A nyílt forrásokból elérhető adatokat, illetve az orosz harckocsiraktárokról és javítóüzemekről megvásárolt műholdképeket ukrán elemzők összevetették az orosz haderő jelenlegi veszteségeivel és gyártókapacitásával, majd kiszámolták, meddig tudja Moszkva finanszírozni ukrajnai háborúját és mikor fogyhat ki véglegesen a harckocsikból.

Az ukrán elemzők által készített tanulmány (bár néhol lényegesen régebbi, 2023 októberében készült képeket használ), így is lefedte az orosz harckocsitartalékok 95 százalékát, figyelembe vette az ország termelési képességeit, a fronton már harcban lévő páncélosok állományát, és azt a szürke zónát is, amely a raktárakból kivont, de a frontra még meg nem érkezett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés