Előfizetői tartalom

Megtörte a csendet Donald Trump az Amerikát megrázó botrányról: ez már tényleg túlzás!

Portfolio
Az Egyesült Államok korábbi elnöke és a republikánusok várható idei jelöltje, Donald Trump is megszólalt az Arizonában tegnap hozott bírósági ítélet ügyében, amely alapján egy 1864-ben elfogadott törvény nyomán az anya életének a megmentésén kívül minden esetben törvényellenesnek minősítették a terhességmegszakítást az államban. Ahogy az állami republikánusok nagy része, úgy a nemrég nyilatkozó Donald Trump sem támogatja a szigorítást, emellett azt is elárulta, hogy elnökként aláírna-e egy szövetségi abortusztilalmat - írja az Axios.

Donald Trump szerdán ellenérzésének adott hangot Arizona hamarosan életbe lépő, szinte teljes körű abortusztilalmával kapcsolatba. Mint tegnap beszámoltunk róla, az állami legfelsőbb bíróság kedden helyben hagyta egy 19. századi abortusztörvény alkalmazását, előírva az abortusz szinte teljes tilalmát az államban, és börtönbüntetés kiszabását a beavatkozást elvégző...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés