Előfizetői tartalom

Küszöbön a háború: 3 félelmetes fegyver, amivel igazán durván odacsaphat Irán

Pattanásig feszült a helyzet a Közel-Keleten, Irán gyakorlatilag bármelyik percben megtámadhatja régi riválisát, Izraelt. Mivel a két ország nem közvetlenül határos, szinte biztosan nem lesz szárazföldi invázió, akkor se, ha Teherán tényleg úgy dönt, hogy indulhat a damaszkuszi követség elleni támadásért foganatosított megtorlás. A nagy távolság ellenére így is van Iránnak jópár fegyvere, mellyel lényeges károkat tudnak okozni Izraelnek, szemügyre vettünk ezek közül hármat, amelyik kifejezetten veszélyes.

Küszöbön az iráni támadás Irán akár ma este is megtámadhatja Izraelt, a rakéták már az indítóplatformokon vannak, a légierő, légvédelem készültségben. Amerika és a régió muszlim országai még megpróbálják lebeszélni Teheránt a katonai akcióról, így nem eldöntött az Irán számára is igencsak kockázatos művelet, de az elmúlt években nem volt ilyen közel a perzsa...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés