Előfizetői tartalom

Ismét egymásnak esett Jeruzsálem és Teherán, röpködtek a fenyegetések - Bármelyik percben kirobbanhat egy újabb háború?

MTI
Ali Hamenei, Irán legfőbb vallási és politikai vezetője szerdán megismételte korábbi fenyegetését, és megtorlást helyezett kilátásba Izrael ellen a halálos áldozatokkal is járó damaszkuszi támadás miatt. Erre válaszul Jiszrael Katz izraeli külügyminiszter az X-en jelezte: ha Irán területéről éri támadás Izraelt, akkor a válaszcsapás is oda fog érkezni.

Irán damaszkuszi konzulátusát április 1-jén légicsapás érte, melynek következtében tizenhat ember halt meg, közöttük a Forradalmi Gárda iráni elitalakulat hét tagja, ketten közülük magas rangú tisztek. Teherán már közvetlenül a légicsapás után Izraelt tette felelőssé, és azzal fenyegetőzött, hogy meg fogja torolni a halálos áldozatokkal is járó támadást. Hamenei...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés