Előfizetői tartalom

Uniós vezető: „Már nem fantázia többé egy kiterjedt európai háború”

Portfolio
Josep Borrell, az EU vezető diplomatája arra figyelmeztetett, hogy Európának fel kell készülnie egy esetleges háborúra, mivel egy kiterjedt konfliktus a kontinensen „már nem a fantázia szüleménye”. Borrell kiemelte az Oroszország által jelentett fenyegetést, sőt már hibrid támadások révén Moszkva célba is vette az uniós tagállamokat.

Josep Borrell, az EU külügyi főképviselője szerint reális veszélye van egy fokozott intenzitású, hagyományos háborúra Európában – írja a Financial Times. Borrell szerint Oroszország katonai képességei egyre veszélyesebbek, valamint Moszkva fokozta az Ukrajnán kívül is – Moldova és Grúzia térségében is nőtt az orosz katonai jelenlét. Az uniós diplomata szerint az ukrajnai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés