Előfizetői tartalom

Be kellene szántani a brit külügyminisztériumot? Volt bennfentesek felszámolnák, úgy ahogy van

Portfolio
Múltbéli vezető brit diplomaták és tisztviselők jegyzik azt a radikális változásokat sürgető javaslatot, amely szerint a brit külügyminisztériumot meg kellene szüntetni, és helyébe egy új nemzetközi ügyekért felelős tárcát kellene létrehozni "kevesebb gyarmatosítás korabeli képpel a falon." Szerintük a külügyminisztérium a jelenlegi formájában elitista, a múltban ragadt, és nehezen tudja egyértelműen ellátni a megbízatását.

Korábbi elsőrangú tisztviselők álltak bele a brit külügyminisztérium, a Foreign Office jelenlegi működésébe, feladatkörébe és formájába - tudósít a BBC. Mint írják, a tárca túlságosan a külügyminiszter magánirodájaként működik, nem képes végrehajtani a rá kiszabott feladatokat, és múltban ragadtságát a neve is tükrözi: Külügyi, Nemzetközösségi, és Fejlesztési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés