Előfizetői tartalom

Szabályosan szétverik az ukránok Oroszország büszkeségét - Mégis mi történik itt?

Az orosz-ukrán háború bő két éve alatt alig telt el olyan hónap, amikor nem érkeztek hírek az orosz Fekete-tengeri Flottát ért veszteségekről. Cirkálórakétákkal lőtt kikötők, Bayraktar és Magura drónok keserítik meg az orosz tengerészek életét, sőt, az ukránok a mai napig állítják, hogy a flotta előző parancsnoka, Viktor Szokolov életét vesztette egy tavaly szeptemberi támadásban. De mekkora az orosz flotta tényleges vesztesége? Nézzük.

Az orosz offenzíva két évvel ezelőtti megindulásakor a Fekete-tengeri Flotta hajói aránylag biztonságban érezhették magukat, hiszen az ukrán hadiflotta az első támadások során megsemmisült, Kijev pedig az akkori információk szerint nem rendelkezett potens hajóelhárító rendszerekkel. Valószínűleg Moszkvát is meglepetésként érte az, hogy az ukránok nemhogy vissza-visszalövögettek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés