Előfizetői tartalom

Mindent bevet Trump, hogy megússza a börtönt, de van, aki nem vevő rá

Portfolio
Egy bíró szerdán elutasította Donald Trump arra irányuló kérelmét, hogy halassza el az április 15-i, hallgatási pénzekkel kapcsolatos büntetőperének kezdetét, amíg a Legfelsőbb Bíróság nem dönt arról, hogy cselekedeteire kiterjedt-e az elnök mentelmi joga. Juan M. Merchan bíró ezzel a várható republikánus elnökjelölt ügyvédeinek újabb halogatási kísérletét gáncsolta el. A Floridában tárgyalt, titkosított dokumentumok birtoklása miatt indított szövetségi eljárásban ezzel ellentétben Trump számára jóval kedvezőbb az általa kinevezett bíró hozzáállása, amit az ügyész nemrég kifogásolt.

Juan M. Merchan New York állami bíró rosszul időzítettnek nyilvánította Donald Trump volt amerikai elnök kérelmét, miszerint a mentelmi joga következtében nem vonható büntetőjogi felelősségre, így elutasította Trump halasztási indítványát. Az AP szerint Merchan indoklásában úgy fogalmaz, hogy a republikánus politikus ügyvédeinek korábban "számtalan lehetősége" lett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés