Előfizetői tartalom

Meghökkentő tanúvallomások: ez vezetett az amerikai hadsereg egyik legnagyobb arcvesztéséhez

Portfolio
Zárt ajtók mögött tett vallomást három vezető külügyminisztériumi dolgozó, akik részt vettek az Egyesült Államok 2021 nyarán történt afganisztáni kivonulásának a lebonyolításában. Elmondásuk szerint az akkor éppen más országban szolgálatot teljesítő, afgán ügyekben jártas munkatársak úgy siettek a közel-keleti országba, hogy gyakorlatilag semmi idejük nem volt felkészülni, és megérkezésükkor sem állt rendelkezésre vészhelyzeti evakuálási terv.

A három külügyminisztériumi dolgozó által, az amerikai képviselőház külügyi bizottsága előtt tett vallomást a CNN szerezte meg. A bizottságot vezető republikánus Michael McCaul a 2021-es afganisztáni evakuálást vizsgálja, a tanúvallomások ennek a nyomozásnak a részét képezték.   Az új részletek megrendítő képet festenek a kabuli repülőtér közelében kialakult...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés