Előfizetői tartalom

Az alapvető dolgokban egyetértenek az amerikai választók, miért áskálódnak mégis egymás ellen?

Portfolio
Az AP számolt be egy új kutatás eredményeiről, amely szerint az Egyesült Államok mély politikai törésvonalai ellenére az amerikaiak többsége egyetért abban az alapvető kérdésben, hogy mit jelent amerikainak lenni. Az ország demokráciájának állapotáról azonban negatívabban vélekednek a választók, ami egy kutató szerint annak is betudható, hogy a szélsőséges nézőpontokat hirdető politikai vezetők nem képezik le jól a mérsékeltebb többségi társadalom álláspontját.

Tízből kilenc amerikai felnőtt szerint a szavazati jog, a törvény előtti egyenlő védelemhez és a magánélethez való jog rendkívül fontos vagy nagyon fontos az Egyesült Államok nemzeti identitása szempontjából, miközben több mint 80 százalékuk ugyanígy vélekedik a vallásszabadságról és a békés gyülekezési jogról, 77 százalék pedig a sajtószabadságról. Szintén tízből...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés