Hírszerzési jelentés: olyan problémába ütközött Oroszország, ami jóval a háború után is kísértheti
Globál

Hírszerzési jelentés: olyan problémába ütközött Oroszország, ami jóval a háború után is kísértheti

Portfolio
Az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma csütörtökön ismét elkészítette az orosz-ukrán háborúval foglalkozó szokásos napi jelentését, melyben ezúttal a megszállt ukrajnai területek közhivatalnok-hiányával foglalkoztak.

A hírszerzés három pontban foglalta össze meglátásait:

  • Továbbra is jelennek meg új kormányzati kezdeményezések a megszállt ukrajnai területeken. Az Orosz Nemzeti Gazdasági és Közigazgatási Akadémia állam- és városigazgatási mesterképzést indít, ami az egyetem képviselői szerint lehetővé teszi, hogy az ott végzett hallgatók a kormányzat minden szektorában elhelyezkedhessenek, beleértve a részleges megszállás alatt tartott négy ukrán megyét is. Konsztantin Csujcsenko orosz védelmi miniszter nemrég jelezte, hogy a régióban 58 új bűntetés-végrehajtási intézetet is létrehoztak.
  • A mesterképzés létrehozásával Moszkva valószínűleg kezelni szeretné a szakemberhiányt a megszállt területek közigazgatási dolgozóinak körében. Ez kapcsolódik a Vlagyimir Putyin által az évértékelő beszédben hangoztatott tervhez, miszerint új közigazgatási elitet kíván létrehozni, illetve egy januári elnöki rendelethez, melyben az államfő az államigazgatásban dolgozók bővítését célozta meg.
  • Ezek a lépések a megszállt megyék politikai és jogi eloroszosítását célozzák. Hasonló akciókat korábban is láthattunk az orosz jogrendszer, kerettanterv és útlevelek bevezetésével, vagy az orosz telekommunikációs hálózatok kiépítésével.

Címlapkép forrása: Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egy egész fegyvernemnek kell szembenéznie az új trónkövetelővel: bemutatkozik az RHC-155
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
titkosugynok-hirszerzo-kem-kemkedes