Előfizetői tartalom

Pengeélen táncol Trump pártja: egyre súlyosabb a belharc

Portfolio
Claudia Tenney republikánus kongresszusi képviselő tegnap aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy miután több pártbeli kollégája is bejelentette idő előtti lemondását, a megüresedő helyek következtében a Republikánus Párt kutyaszórítóba kerülhet. A New York-i képviselő még azt is kilátásba helyezte, hogy emiatt a demokraták a novemberi választások előtt átvehetik az alsóház irányítását. Ha ez nem lenne elég, múlt héten Marjorie Taylor Greene képviselő azzal robbantott bombát, hogy "figyelmeztetésképp" Mike Johnson házelnök eltávolítását kezdeményezte, aki mindössze tavaly október óta tölti be a posztot.

Ahogy a The Hill beszámol róla, a republikánusok jelenleg 218-213-as többséggel rendelkeznek az Egyesült Államok 435 fős képviselőházában, miután Ken Buck, a lemondásával óriási meglepetést okozó coloradói képviselő pénteken távozott hivatalából. Rajta kívül a szintén republikánus Mike Gallagher múlt héten bejelentette: jövő hónapban ő is távozik a képviselői...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés