Előfizetői tartalom

Katonai delegációt küldött a NATO Kijevbe - Ilyen még nem volt, mióta kirobbant a háború

Portfolio
Rob Bauer holland tengernagy, a NATO Katonai Bizottságának elnöke március 21-én Kijevbe látogatott.  Ez az első alkalom a 2022 februárjában kezdődött orosz invázió óta, hogy Kijevbe utazott egy NATO-hoz kötődő katonai küldöttség. A tengernagy beszédet mondott a kijevi biztonsági fórumon, amelyben kijelentette, hogy ottléte "annak bizonyítéka, hogy a NATO és Ukrajna közelebb került egymáshoz, mint valaha" - idézi a Kyiv Independent.

"Nem a svéd zászló lesz az egyetlen kék-sárga zászló a NATO-központban" - fogalmazott csütörtökön az ukrán fővárosban tartott beszédében Rob Bauer holland tengernagy, a NATO Katonai Bizottságának elnöke, amely a tagállamok legfelsőbb katonai vezetőit, a vezérkari főnököket tömöríti. Svédország március 7-én csatlakozott a NATO-hoz, miután 2022-ben Finnország oldalán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés