Előfizetői tartalom

Elcsendesülhetnek a harci dobok: súlyos katonai konfliktus helyett békül a két hatalmas ország

MTI
|
Portfolio
Üdvözölte szerdán Penny Wong ausztrál külügyminiszter, hogy országának kapcsolatai Kínával ismét stabillá, kiegyensúlyozottá váltak. Az elmúlt években feszült volt a két ország közötti kapcsolat, amit fokoztak Ausztrália védelmi minisztereinek Tajvannal kapcsolatos megszólalásai is. Ausztrália tavaly áprilisban bemutatta védelmi kiadásainak radikális átalakítását, amelyre a második világháború óta nem volt hasonló példa; az újraértékelésben Kína politikája is megjelent indoklásképp.

A miniszter azt követően nyilatkozott, hogy Canberrában megbeszélést folytatott Vang Ji kínai külügyminiszterrel. A két ország között az elmúlt években feszült volt a viszony, egyebek között azért, mert Ausztrália a koronavírus-járvány kezdetét követően nemzetközi vizsgálatra szólított fel a járvány eredetének felkutatására. Kína ezt követően számos ausztrál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés