Előfizetői tartalom

Filmbe illő kommandós akcióval fitogtatta az erejét a világ legnépesebb állama: a nagy riválisnak küldtek üzenetet

Portfolio
2023 decemberében a partjaitól több ezer kilométerre hajtott végre kommandós akciót az indiai haditengerészt. Ez volt az alakulat első légi úton végrehajtott éles bevetése a nyílt tengeren. A manőver egyben üzenetet is küldött Újdelhi riválisainak arról, hogy ki az Indiai-óceán valódi katonai ura – számolt be az EurasianTimes.

A kínai haditengerészet az elmúlt években jelentős fejlesztéseket hajtott végre, ennek ellenére még mindig az jelenti Peking számára az elsőszámú kihívást, hogy a flotta ki tudjon törni a Dél-kínai-tengernél távolabbi vizekre. Kína egyik legfontosabb globális ambíciója, hogy jelentős befolyást tudjon szerezni az indo-csendes-óceáni térségben. Különösen az Indiai-óceán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés