Előfizetői tartalom

Eldőlt: a háború eleje óta nem látott evakuációba kezd Oroszország

Portfolio
Az ukrán fegyveres erők tüzérségi támadásai miatt mintegy kilencezer gyermeket visznek el Belgorod régióból Oroszország más régióiba – jelentette be Vjacseszlav Gladkov, az orosz régió kormányzója. Bár ilyen intézkedésre sor került már korábban is, ekkora létszámban még nem telepítettek ki orosz állampolgárokat az otthonukból.

Az evakuálás főként a határ menti járásokat érinti – köztük Belgorodot, Sebekinot és Grajvoront. A kormányzó elmondása szerint a 9000 ezer gyermeket érintő evakuáció pénteken kezdődik. Aznap pedig 1200 gyermeket szállítanak Penza, Tambov, Kaluga és Sztavropol régióba. A Ria Novosztyi információi szerint az ukrán ágyúzásnak eddig 16 civil áldozata van. A rendszer...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés