Előfizetői tartalom

Példátlan lépés Izraeltől: megtagadta az ENSZ-vezető belépését a Gázai övezetbe

MTI
Izrael nem engedte belépni a Gázai övezetbe az ENSZ palesztin menekülteket segélyező ügynökségének (UNWRA) vezetőjét - közölte az UNRWA. Az egyiptomi külügyminiszter példátlannak nevezte a lépést a térség masszív humanitárius szükségletei közepette. Közben az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője Brüsszelben azt mondta hétfőn az Európai Humanitárius Fórumon: Izrael éhínséget idéz elő a Gázai övezetben, a lakosság kiéheztetését háborús fegyverként használja.

Philippe Lazzarini, az UNRWA főbiztosa kairói sajtótájékoztatóján közölte, hogy az egyiptomi határhoz közeli Rafahba készült, de az izraeli hatóságok nem engedték belépni az övezetbe. Számeh Sukri egyiptomi külügyminiszter példátlannak nevezte, hogy az izraeli kormány megtagadta a belépést egy ilyen magas tisztséget betöltő személytől. Az izraeli kormányfő, illetve...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés