Előfizetői tartalom

Amerikai elemzők: Putyin frissen bejelentett tervei végeláthatatlan háborút jelentenének

Portfolio
Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán egy választási gyűlésen azt mondta, az ukrajnai „demilitarizált övezetnek” olyan távolságra kell lennie Oroszország területétől, amely biztosítja, hogy az orosz városokat se tüzérségi rendszerekkel, se külföldi gyártmányú nagy hatótávolságú rendszerekkel ne lőhessék. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) védelmi elemzőintézet jelentése szerint azonban ez a célkitűzés homályos, és valójában elérhetetlen, amíg létezik egy független, harcképes Ukrajna.

Putyin a gyűlésen azt mondta, a jelenlegi frontvonal mélyebbre tolása most az orosz erők legfőbb célja. Úgy vélte, olyan „demilitarizált övezet” vagy „cordon sanitaire” létrehozására van szükség, ahonnan az ukrán erők már nem tudják lőni az orosz területeket. Az ISW szerint azonban miután a megszállt területeket Oroszország az orosz jog szerint magához csatolja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés