Előfizetői tartalom

Szép csendben brutális hatalmi harc dúl a világ egyik legerősebb országában – Borulhat a kényes erőegyensúly

A kínai belpolitika vizsgálata mindig egy kifejezetten nehéz terep a politikai elemzők számára, mivel Pekingben kínosan ügyelnek arra, hogy szinte semmilyen belső ügy ne jusson el a nemzetközi közvéleményhez. Ennek ellenére időről időre kiszivárognak olyan információk, amelyek bemutatják, hogy a keleti nagyhatalomnál is turbulensen változik a helyzet, folyamatos hatalmi harcok dúlnak a legfontosabb politikai helyekért.

Kínában immáron tizenegyedik éve megkérdőjelezhetetlen Hszi Csin-ping kínai elnök vezető szerepe, aki tavaly kezdte meg a formabontó harmadik ciklusát. Ez azt a képet mutatja a külvilág felé, hogy az ország politikai élete nagyon stabil, az irány pedig nagy támogatottságot élvez, mindenki elégedett a munkával és az eredményekkel. A háttérben azonban folyamatos a helyezkedés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés