Előfizetői tartalom

Moszkva kiakadt a Kínát is eltántorító szankciókra

Portfolio
Az orosz külügyminisztérium szerdán határozott hangvételű nyilatkozatban ítélte el az Egyesült Államok szankcióit, amelyek a sarkvidéki Gydan-félszigeten található Arctic LNG 2 projektet célozzák. A cseppfolyósított gázterminált érintő büntetőintézkedések miatt még Kína is faképnél hagyta a Moszkvának fontos projektet. Az orosz vezetés szerint az egész globális energiabiztonságot veszélyezteti Washington.

A projekt kulcsfontosságú Oroszország azon ambiciózus célja szempontjából, hogy 2030-2035-re 8%-ról egyötödére növelje részesedését a cseppfolyósított földgáz (LNG) globális piacán. A Washington által a múlt hónapban bevezetett szankciók a nyugati országok által a 2022 februárjában Ukrajnában végrehajtott orosz katonai beavatkozásra válaszul hozott szélesebb körű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés