Előfizetői tartalom

Macron kőkeményen beleállít Izraelbe a gázai bombázások miatt

Portfolio
Be kell fejeznie Izraelnek a gázai civilek bombázását – jelentette ki Emmanuel Macron francia elnök a BBC brit közszolgálati televíziónak adott interjújában. Az államfő aggódik a Gázai övezetben végrehajtott izraeli légitámadások miatt, hangsúlyozva, hogy ezek a támadások „tényszerűen a civil lakosságot is sújtják”, és semmi sem indokolja azt. Macron rámutatott arra, hogy a bombatámadásokban csecsemők, nők és idős emberek veszítik életüket, és nincs semmi jogalap az ilyen cselekedetekhez. A francia elnök felszólította Izraelt, hogy azonnal állítsa le ezeket a támadásokat.

A nemzetközi békefórumon részt vevő kormányok és szervezetek Macron szerint egyetértettek abban, hogy a konfliktus humanitárius célokra való felfüggesztése és tűzszünet elrendelése jelenti az egyetlen lehetséges megoldást. A cél az, hogy megvédjék a civileket, akiknek semmi közük a terroristákhoz. Macron reményét fejezte ki, hogy más nyugati hatalmak, beleértve az Egyesült...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés