Előfizetői tartalom

Magyarország mellé négy másik EU-tagállam állt be az orosz kapcsolatok miatt

Portfolio
Öt közép-európai állam külügyminisztere Bécsben találkozott, és sürgette, hogy az EBESZ-en keresztül tartsák nyitva a kommunikációs csatornákat Oroszországgal, hogy megkönnyítsék a békéhez vezető utat Ukrajnában. Meglepetésre négy másik EU-tagállam is csatlakozott a Magyarország által képviselt ügyhöz, de bírálatot is kapott Szijjártó Péter külügyminiszter.

Jelentős diplomáciai találkozót tartottak Bécsben Ausztria, Szlovákia, Szlovénia, Csehország és Magyarország külügyminiszterei a "központi 5" formátumban. Megbeszéléseik elsősorban arról szóltak, hogy az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezeten (EBESZ) keresztül nyitott kommunikációs vonalakat tartsanak fenn Oroszországgal az ukrajnai béke felé vezető út elősegítése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés