Előfizetői tartalom

Komoly kémbotrány robbant ki a rivális nagyhatalmak közt - Távolodik a csúcstalálkozó lehetősége?

Portfolio
Az Egyesült Államok és Kína kapcsolatai jelentősen romlottak az utóbbi években, immár teljesen világos, hogy a globális nagyhatalmi versengés két legfőbb riválisává váltak. A legmagasabb szintű személyes találkozók gyakorisága is lecsökkent és most úgy tűnik, hogy a novemberi megbeszélések is veszélybe kerültek - írja a Financial Times.

Az elmúlt időszakban mindkét állam kémügynökségei látványos eljárással fogtak el több személyt is, akik a vádak szerint a rivális nagyhatalomnak kémkedtek. Az időzítés arra engedi következtetni a szakértőket, hogy a történések egy mélyebb politikai játszma részei. A mostani esetek mindössze néhány hónappal a készülődő Joe Biden amerikai és Hszi Csin-ping kínai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés