Előfizetői tartalom

Áll a bál a szlovákoknál: felfüggesztették a titkosszolgálat vezetőjét

MTI
Zuzana Caputová szlovák államfő ideiglenesen felfüggesztette a szlovák polgári titkosszolgálat, a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) vezetőjét, Michal Alacot, akit hivatali visszaéléssel, valamint bűnszervezet létrehozásával gyanúsítottak meg egy múlt heti rendőrségi razziát követően - közölte Martin Strizinec elnöki szóvivő csütörtökön Pozsonyban a CTK cseh hírügynökséggel.

A SIS vezetését Alac egyik eddigi helyettese vette át. Michal Alac kihallgatása során tagadta bűnösségét, és közölte: csak a titoktartási kötelezettség feloldása után tesz újabb nyilatkozatot. Az elnöki hivatal tudatta, hogy a vonatkozó törvények szerint a szlovák titkosszolgálat tisztjeit fel kell függeszteni a szolgálat alól, amennyiben hivatalban maradásuk államérdeket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés