Előfizetői tartalom

Rendkívüli lépésre szánta el magát Putyin, erős az üzenete Ukrajna és Prigozsin felé is

Portfolio
Rendkívüli lépésre szánta el magát Vlagyimir Putyin orosz elnök, ugyanis a Wagner-lázadás szimbolikus helyszínén, az ukrajnai műveletek katonai parancsnokságán Rosztov-na-Donuban egyeztetett Valerij Geraszimov ukrajnai műveleti parancsnokkal és más katonai vezetőkkel azután, hogy Ukrajnának a minap sikerült visszafoglalnia egy kisebb falut az ellentámadások nyomán. Geraszimovot igen élesen támadta Jevgenyij Prigozsin hónapokon át, és a Wagner-lázadás napján Putyin állítólag megígérte az eltávolítását, de a jelek szerint ennek éppen az ellenkezője történt, ráadásul a találkozó helyszíne is beszédes, illetve az időzítése is.

A Kreml szűkszavú közleményben jelentette be szombat hajnalban, hogy Putyin katonai vezetőkkel egyeztetetett az ukrajnai műveletek parancsnokságának városában, de a találkozó pontos ideje nem ismert. A RIA állami hírügynökség videója szerint az éjjeli órákban lehetett, amely során Geraszimov kezet fogva üdvözölte Putyint, majd bekísérte egy épületbe. Mindez azután történt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés