Előfizetői tartalom

Videó: így fest most a Nova Kahovka-i gát

Portfolio
Közel két hónapja, 2023. június 6-án szakadt át a Nova Kahovka-i gát és vízerőmű. A valószínűleg Oroszország által végrehajtott robbanás következtében a gáttól délre található településeket elöntötte a víz, a kahovkai víztározó pedig lényegében teljesen kiapadt. Az ukránok drónról készült felvételeket közöltek a gát jelenlegi állapotáról.

A videón jól látszik az, hogy a gáttól északra található hatalmas víztömeg lényegében eltűnt, helyét homokfövenyek és apróbb vízfolyások vették át. A gát maga teljesen megsemmisült, látható az, hogy a turbinaterem nagy része beleszakadt a vízbe, a gáttal párhuzamosan futó hídnak pedig hűlt helye maradt. A bird's-eye view of the Kakhovka reservoir and dam pic.twitter.com/pq5Bx9sqtW—...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés