Előfizetői tartalom

Lóhalálában menekítik az európai állampolgárokat a puccs sújtotta országból

Portfolio
A katonai puccsot követő nigeri biztonsági helyzet eszkalálódására válaszul Franciaország és Olaszország bejelentette, hogy evakuálni fogja állampolgárait a nyugat-afrikai országból. A német kormány szintén távozásra szólította fel állampolgárait, és azt javasolta nekik, hogy vegyék igénybe Franciaország segítségét - írja a Reuters.

A francia külügyminisztérium bejelentette, hogy már kedden megkezdik az evakuálást. A becslések szerint jelenleg 500-600 francia állampolgár tartózkodik Nigerben. A minisztérium kiterjesztette az evakuálási ajánlatot más, távozni kívánó európaiakra is. Antonio Tajani olasz külügyminiszter szerint hazája is külön járatot szervez a Nigerben tartózkodó mintegy 100 állampolgárának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés