Előfizetői tartalom

Súlyos vád a brit hírszerzéstől: Kína bűnrészes az ukrajnai háborúban

Portfolio
Richard Moore, a brit MI6 hírszerzési szolgálat vezetője nagyon erős kritikákat fogalmazott meg Kínával szemben egy prágai konferencián. Szerinte egyértelmű, hogy Peking Oroszország mellett van, de emellett más diktatúrák támogatásában is részt vesz. Elmondta, hogy a korábbi óvatos kínai külpolitikai elvek megváltoztak, és ez aggodalmakra ad okot - írja a Politico.

Prágában rendeztek konferenciát, amelyen felszólalt Richard Moore, a brit MI6 titkosszolgálat vezetője is. Moore kemény kritikákat fogalmazott meg Kínával szemben; BŰNRÉSZESNEK TARTJA PEKINGET AZ UKRAJNAI HÁBORÚ KIROBBANTÁSÁBAN ÉS SZERINTE A MIANMARI KATONAI JUNTA CSELEKEDETEIVEL IS ÖSSZEKÖTHETŐK. Szerinte a kínai technológiai fejlesztések minden országra veszélyesek lehetnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés