Előfizetői tartalom

Súlyos számok: pár hét alatt elveszett Ukrajnában a sztárolt amerikai páncélosok negyede

Portfolio
Körülbelül egy hónapja tart az ukrán haderő sokáig tervezett nyári offenzívája, a hadjáratban fontos szerepet játszanak az amerikai M2A2 Bradley gyalogsági harcjárművek (IFV). Jelenleg nagyon úgy néz ki, hogy hiába elégedettek az amerikai lövészpáncélosok teljesítményével az ukrán katonák, az állomány veszteségei elég súlyosak: pár hét alatt elveszett a frontharcokban a Bradley-k 25%-a.

Az Egyesült Államok sokáig vacillált azon, hogy M2 Bradley típusú lövészpáncélosokkal segíti meg Ukrajna eredetileg tavaszra tervezett offenzíváját, végül Joe Biden amerikai elnök úgy döntött, 109 darabot küld a jármű legmodernebb változatából, az M2A2 Bradley ODS-SA-ból az ukránoknak. A járművek megérkezése előtt az elemzők elég sokat vártak az M2-esektől: volt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés