Előfizetői tartalom

Mégis vezéráldozatot hozott Putyin? – Titokban új parancsnok vehette át az ukrajnai műveletek vezetését

Portfolio
Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) védelmi elemzőintézet szerdai jelentése azt írja, bár hivatalosan továbbra is Valerij Geraszimov vezérkari főnök az ukrajnai „különleges katonai művelet” vezetője, a Wagner-lázadást követően titokban Mihail Teplinszkij vezérezredest bízhatták meg a hadműveletek tényleges irányításával.

Az ISW szerint a Kremlnek most egyensúlyoznia kell: egyszerre kell választ adnia a hivatalos hadvezetéssel szembeni elégedetlenségre, amely részben kiváltotta a Wagner csoport lázadását, ugyanakkor meg kell vonni a hatalmat azoktól, akik szimpatizálhattak a felkeléssel. Jevgenyij Prigozsin Wagner-vezér célja az általa már hónapok óta durván kritizált Szergej Sojgu védelmi miniszter...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés