Előfizetői tartalom

Kész helyzet elé állították Prigozsint – Ezért tört ki a Wagner-lázadás?

Portfolio
Andrej Kartapolov vezérezredes, az Állami Duma védelmi bizottságának elnöke csütörtökön azt mondta, miután Jevgenyij Prigozsin Wagner-vezér bejelentette, nem írja alá a védelmi minisztériummal kötendő szerződést, megmondták neki, hogy zsoldosai nem harcolhatnak többé Ukrajnában, és nem kapnak több állami pénzt sem – írja a Reuters.

Prigozsin június 11-én jelentette ki, hogy nem írja alá azt a szerződést, amelyre az orosz védelmi minisztérium kötelezte az összes, nem a reguláris haderő kötelékébe tartozó fegyveres erőt, így a Wagner csoportot is. Mindenki megkezdte a döntés végrehajtását – mindenki, kivéve Prigozsin urat – mondta Kartapolov. A képviselő szerint ezután mondták meg a zsoldosvezérnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés