Előfizetői tartalom

Kiderült, mit üzent az Egyesült Államok Oroszországnak a Wagner-lázadás napján

MTI
|
Portfolio
Miközben a Wagner csoport szombaton Moszkva felé menetelt, az Egyesült Államok igyekezett csendben maradni, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök ne gondolja úgy, Washington eszkalálni akarja a válságot. Amerikai diplomaták, köztük Lynne Tracy moszkvai nagykövet azonban nem nyilvánosan több üzenetet is megfogalmaztak Oroszországnak – írja a CNN.

Az amerikai külügyminisztérium egy vezető tisztviselője szerint két fő üzenetet küldtek a Wagner-lázadás napján: Oroszország biztosítsa az amerikai nagykövetség és személyzete biztonságát és sértetlenségét, illetve Washington nem részese az eseményeknek, és nem is lesz az. Ezenkívül az amerikai tisztviselők felszólították orosz kollégáikat, hogy ne vessék be...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés