Előfizetői tartalom

Fizikai képtelenség az, hogy Moszkva annyi Patriot rakétát semmisített meg, amennyit beharangozott

Portfolio
Moszkva büszkén harangozta be május 17-én azt, hogy egyetlen rakétacsapással egy egész Patriot légvédelmi üteget megsemmisített Kijevben az előző éjszaka. Bár ezt a kijelentést már akkor is kétkedve fogadta a legtöbb elemző, az orosz hadvezetés kitartott mellette. A GeoConfirmed OSINT oldal utánajárt a dolognak, és magabiztosan állítják, az internetre felkerült videók alapján az oroszok egyszerűen képtelenek lehettek egy rakétával kiütni a légvédelmi rendszert.

Azt már az Egyesült Államok is elismerte, hogy az általuk gyártott fegyverrendszer egyik komponense (az egyik rakétaindító konténer) megrongálódott a bő egy hónapja végrehajtott orosz támadás során, a károk azonban mind a Pentagon, mind az ukrán források szerint könnyen javíthatóak. Moszkva mindazonáltal kötötte az ebet a karóhoz: álláspontjuk szerint a rakétacsapás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés