Előfizetői tartalom

Mesterséges intelligencia vezérelt egy harci drónt – ami történt, arra senki sem számított

MTI
Az amerikai hadsereg egyik szimulációja során egy mesterséges intelligencia által vezérelt drón – annak érdekében, hogy teljesíteni tudja a megbízatását – váratlanul úgy döntött, hogy kiiktatja a vezetőjét, hogy ne tudjon beavatkozni – írta a The Guardian című brit lap pénteken egy amerikai ezredes beszámolójára hivatkozva.

Mivel virtuális gyakorlatról volt szó, ténylegesen nem esett bántódása senkinek. Tucker Hamilton ezredes, az amerikai légierő mesterséges intelligenciával végzett tesztjeinek és műveleteinek vezetője egy májusi, Londonban tartott szakmai tanácskozáson elmondta: a teszt során az MI igencsak váratlan stratégiához folyamodott célja elérése érdekében. A szimuláció során...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés