Előfizetői tartalom

Litovkin: egy nagyon fontos képesség híján vág neki Ukrajna a tavaszi hadjáratnak

Portfolio
Nincs értelme Ukrajnának F-16-os vadászgépeket küldeni, mert a pilóták kiképzése hosszú időt venne igénybe és az ukrán repülőterek nem is alkalmasak jelen állapotukban a gépek befogadására – mondta ezt Viktor Litovkin, nyugalmazott orosz ezredes, milblogger az RT-nek. Az orosz szakértő szerint amúgy ez biztosan problémát jelent az ukránoknak, hiszen kritikus fontosságú légi képesség nélkül vágnak neki a tavaszi offenzívának.

Litovkin az orosz lapnak elsősorban arról beszélt, hogy szerinte az ukrán tavaszi offenzíva kudarcot fog vallani, mert az ukrán szárazföldi erőket nem tudja megfelelően támogatni az ukrán légierő, hiszen nincs elég repülőgépük. Megindul most ez az úgynevezett ellentámadás, de nincs repülőgépük, így nem tudják fedezni a tankjaikat és tüzérségi eszközeiket. Ezek a járművek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés