Előfizetői tartalom

Példátlan fenyegetést jelentett a Pentagon: ilyet még nem csinált Amerika riválisa

Portfolio
A Pentagon jelentése szerint Kína most először tart folyamatosan tengeri bevetésen legalább egy nukleáris fegyverzettel felszerelt tengeralattjárót. Az interkontinentális ballisztikus rakéták hordozására és kilövésére képes tengeralattjárók ráadásul olyan tölteteket visznek magukkal, amelyek fenyegetést jelentenek az Amerikai Egyesült Államok szárazföldi területeire. A kínai nukleáris fenyegetés egyre nagyobb nyomást helyez az Egyesült Államokra és térségbeli szövetségeseire - írta meg a Reuters.

A Pentagon által kiadott, 174 oldalas értékelés szerint Kína hat Jin-osztályú ballisztikus rakétás tengeralattjáróból álló flottája "szinte folyamatosan" járőrözik a Dél-kínai-tengeren. Elemzők szerint egy új, nagyobb hatótávolságú ballisztikus rakétával felszerelve innen már képesek lennének eltalálni az Egyesült Államok kontinentális területét. A kínai tengeralattjárókat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés