Előfizetői tartalom

Egyre nehezebb a helyzet Bahmutnál, sártengerré változik a csatamező – Háborús híreink kedden

Portfolio
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint egyre nehezebb a katonai helyzet Bahmut városánál. Oroszország megerősítette erejét a település körül, miközben olvadásnak indult a befagyott föld, így egyre nagyobb a sár. Ez a raszputyica időszaka, amikor a lánctalpas járművek is benne ragadnak a sárban. Beszámolók szerint egyre több katonai jármű vesztegel a felázott földön, ami azt jelenti, hogy mindkét hadviselő fél mozgása erőteljesen korlátozottá válik. Valószínűleg ukrán dróntámadás ért egy orosz olajfinomítót, Szentpétervárnál pedig egy ideőre le kellett zárni a légteret és a repteret. Vlagyimir Putyin az FSZB vezetőit arra szólította föl, hogy fokozzák erőfeszítéseiket az országba beszivárgó ukrán és nyugati kémek és szabotőrök ellen. Antony Blinken amerikai elnök kedden Közép-Ázsiába látogatott, ahol az öt volt szovjet tagköztársaság külügyminiszterével, illetve Kaszim-Zsomart Tokajev kazah elnökkel is találkozott.

2023. február 28. 21:51 Megosztás Eddig nem látott videó: így képzik ki a Leopard tankokra az ukránokat A Reuters osztotta meg azokat a felvételeket, amelyeken a kanadai fegyveres erők tagjai segítenek az ukrán katonáknak megtanulni a Leopard harckocsik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés