Előfizetői tartalom

Gyanús támadás történt az egykori "puskaporos hordónál"

MTI
Lőfegyverrel sebesítettek meg egy rendőrt szerda éjjel egyelőre ismeretlen tettesek az észak-írországi Omagh városában. Az elkövetők kiléte és indítéka egyelőre nem ismert, de a BBC értesülése szerint a sérült az észak-írországi rendőrség (PSNI) egyik magas beosztású nyomozója, aki olyan merényletek vizsgálatában vett részt, amelyeket az észak-írországi britellenes republikánus mozgalom fő sodorvonalától elszakadt kisebb csoportok hajtottak végre.

A szolgálaton kívüli rendőrt, akit egy sportlétesítménynél ért a támadás, a hatósági tájékoztatás szerint válságos, de stabil állapotban kezelik az Omagh-tól északra fekvő Londonderry kórházában. A BBC brit közszolgálati médiatársaság úgy tudja, hogy a rendőrt több lövés érte. Észak-Írországban 2017 januárja óta most először hajtottak végre fegyveres támadást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés